...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tok'Ra är ett slags Goa'uld, men dom delar värdens kropp till 100%.Tok'Ra är ett slags Goa'uld, men dom delar värdens kropp till 100%. Man kan se det som ett slags överenskommelse. Och dom försöker oftast att inte skada den blivande värden, och det är därför som en Tok'ra försöker att ta sig in genom munnen. Som namnet redan säger: Namnet Tok'Ra betyder "i strid mot Ra".

 

Tok'Ra är rebeller som slåss mot Goa'ulderna, så att alla i universum kan få ett gott liv utan något Goa'uldiskt slaveri. Tok'Ra är de mest kända allierade till Jorden i serien.

 

Tok'Ra arbetar inifrån Goa'uld som spioner och sabotörer och det är orsaken till varför dom endast har begränsad användning av en allians med oss. Tok'Ra håller reda på vad alla Goa'uld håller på med, genom att man har spioner bland dem. Men när dom tappar bort någon av Systemlorderna på Jorden, kommer dom till oss för att få hjälp för att göra sig av med honom för gott.

 

Tok'Ra har visat sig kunna agera utan samvetskval om detta behövs, som när dom såg en möjlighet att göra sig av med Sokhar. Vilket även var på väg att göra slut på SG-1, Jacob/Selmak & Martouf samtidigt. Detta försök att döda honom lyckas, men tack vare Teal'c lyckas man att rädda både teamet och bägge Tok'Ra.

 

 

Anise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dom gör även annat än att slåss mot Goa'uld, en av dessa saker är uppenbarligen arkeologi. Dessutom visar sig Tok'Ra tvivelaktiga allierade med detta. Då dom verkar vilja ge informationen till SGC, men vad dom i själva verket gör är att använda dem för tester m.m.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dom ligger även rätt långt efter Goa'ulderna när det gäller teknik, då dom inte kunnat stjäla någon information från dem efter att dom startade sitt motstånd för 5 000 år sedan. Ett av deras problem är att det endast är deras grundare, och moder. Var en drottning och dom har inte kunnat öka sitt antal. Man trodde att grundaren hade fångats och dödats av systemlorderna.

 

Men deras drottning hittas år 2002 av SG-1, på en planet som använder sig av hennes "barn" för att hålla sig friska och att få leva längre. Till ett ganska högt pris måste sägas, efter att hon förändrat dessa larvae så att den som använder sig av den framtagna drogen är tvingad att fortsätta ta den. Om dom inte vill dö!

 

 

 

Deras huvudsakliga maktfaktor är deras stora arméer som består av Jaffakrigare, som även är deras "kuvöser". Dessa Jaffa lever ett långt och friskt liv tack vare dessa larvae Goa'uld, deras skador helas snabbt och sjukdomar botas på mycket kort tid

 

Kristallteknik

 

Varje gång som Tok'ra anländer till en ny planet, gräver dom ner sig under jord med hjälp av ett slags kristaller. Dessa kristaller gräver sig in i jorden och skapar tunnlar och andra utrymmen, dessa finns i olika färger som utför olika slags tunnlar och rum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

www.stargateuniverse.se / .nu, stargate-sg1.nu / .se & stargåte.se -
Stargate SG-1 is copyright MGM, Showtime, Double Secret Productions, and anyone else involved in its production. This site is purely for entertainment purposes and no infringement of copyright is intended.

Tok'ra