...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
P3X 888 (The First Ones) är Goa'uldernas ursprungsvärld, även Unas kommer ursprungligen därifrån.

Seriens huvudsakliga fiender är Goa'uld, en parasitisk ras som tar människor som ovilliga värdar. Goa'uld är ormliknande kreatur som behöver värdkroppar, och upptäckte för ungefär 10.000 år sedan (när Ra kom till Jorden) att dom kunde använda sig av sin teknologi (det vill säga, de helande sarkofagerna) för att hålla de mänskliga kropparna vid liv i all oändlighet. Goa'uldernas ursprungsplanet är P3X 888, där även de första värdarna Unas lever. Dessa Goa'uld tar också värdar när dom får denna möjlighet, trots att deras genetiska minne inte borde finnas i samma utsträckning som hos de som redan gett sig av.

 

De som tas över av en Goa'uld, har inget eget liv kvar utan dom tas helt över av parasiten. En Goa'uld tar sin mänskliga värd med våld, och förslavar dem inuti deras egna kroppar., då de ser till att den blivande värde hålls skräckslagen innan dom tar sig in genom dess nacke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deras bästa kännetecken är deras glödande ögon och behovet att bli dyrkade, dom uppträder som gudar. Som kommer från de olika forntida Jordiska religioner (allt från Egypten och Babylonien till Grekland och Kina).

 

Dom har kidnappat forntida människor, och fört dem genom Stjärnporten för att befolka hundratals andra världar, och för att där arbeta som slavar för att stödja sina "gudar," och att dyrka dem. De mänskliga kulturer som SG-1 stött på i deras äventyr är tvångsförflyttade barn från Jorden.

 

 

 

Det finns många som också tror att dom är Gudar, på grund av deras styrka och teknologi. Domination av galaxen och personlig makt och dyrkan är Goa'uldernas mål. Deras sätt är feodalt, med ett fåtal av de mäktigaste som kontrollerar ett flertal stjärnsystem och som krigar mot varandra. Denna grupp kallas för Systemlorderna, som ibland arbetar tillsammans med varandra för att skaffa sig fördelar.

 

Deras huvudsakliga maktfaktor är deras stora arméer som består av Jaffakrigare, som även är deras "kuvöser". Dessa Jaffa lever ett långt och friskt liv tack vare dessa larvae Goa'uld, deras skador helas snabbt och sjukdomar botas på mycket kort tid

 

 

 

 

 

 

 

 

Den Högste Systemlorden var tidigare Ra, och som dödades av Jack O'Neill och Daniel Jackson under ett uppror på planeten Abydos ("Stargate" the movie). Detta räddade Abydonierna, men startade en kedjereaktion av händelser som har fått Systemlorderna att gå emot varandra ännu våldsammare än tidigare då dom nu kan känna lukten av makten, vilket har lämnat Jorden mitt i mellan. Under de senaste fem åren, har SG-1 stått öga mot öga med ett stort antal Goa'ulder, inkluderat Apophis, Hathor, Heru-ur, Cronus, Sokar, Nurrti, Osiris, Anubis, och många andra. Trots att många av dessa har dödats, har andra Goa'uld stigit fram för att ta deras platser

 

Goa'ulderna har på senare tid visat en mycket låg tillväxt, detta kan förklaras med att dom till vis del även är "Kannibaler". Vilket visas i avsnittet 'The Last Stand', där dom efter varje möte äter varsin symbiot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En annan förklaring kan vara att det inte finns speciellt många "Drottningar" kvar, den senaste som SG-1 stötte på var Hathor. Dessa drottningar föder ett stort antal larvae vid varje tillfälle, och dom verkar inte behöva en annan "manlig" Goa'uld för att bli befruktade. Vilket visas i avsnittet Hathor, där hon tar Daniel Jackson till att bli hennes "älskade".

 

 

 

 

Goa'uld Teknik

 

 

Detta lysande smycke är i själva verket en "kuvösskärare", som används för att skapa den pung där en Jaffa bär sin Goa'uld larvae.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Armbandsvapen. På grund av att en Goa'uld har Naquadah (Naquadah är vad Stjärnportarna är gjorda av) i sitt blod, kan dom använda vapen som denna armbandsapparat. Major Carter har också denna förmågan, efter att ha varit värd till Jolinar från Malkshur. Med denna kan man knuffa bort en fiende och för att döda denne när juvelen är riktad mot offrets huvud (den "smälter" hjärnan.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ringvapen. Ett tortyrredskap som används i huvudsak av Ashrak, som är Goa'uldernas prisjägare. Har liknande egenskaper som armbandsvapnet, men som mer riktar sig mot offrets symbiot. Bland annat kan den användas för att spåra en symbiot i en människa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läkeapparat, ett vanligt verktyg för Goa'uld. Som används för att hela skador, men även om den kan åtgärda ganska svåra skador är dess kapacitet begränsad.

 

 

 

 

 

 

 

Personlig Kraftskärm, en skyddsskärm som klarar av det mesta i vapenväg. Men ett välriktat kast med en kniv kan penetrera bärarens skärm, och åstadkomma allvarliga skador.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transportringar, används både av Tok'ra och av Goa'Uld. De används för att transportera mellan skepp till marken, eller från ett skepp till ett annat. Både för transport av last och av människor.

 

 

 

 

 

Sarkofag, denna apparat reparerar alla skador. Den kan till och med återuppväcka en människa som dött, man om den används alltför mycket blir mer eller mindre beroende av dess kraft. Den gör en även yngre när man använder den, det är denna sak som gör att en Goa'uld och värden kan leva i flera tusen år. En "vanlig" människa som använder sig av en sarkofag, kan bli upp till 700år gammal. En annan nackdel är att något av ens personlighet försvinner, vilket kan vara orsaken till varför en Goa'uld är ond.

 

Goa'uld Kommunikationskula, finns i både en stor version som finns ombord på skeppen, eller så har man dessa i hemmen. Ungefär som en TV hos oss, sedan finns den handhållna som får plats i handen. Den handhållna är endast för ljudsändningar.

 

 

 

 

 

 

 

Nishta, en drog som gör offret mer mottaglig för hjärntvätt. Bland annat Hathor och Seth använde sig av detta, medan Seth spred denna drog via ett slags maskiner, hade Hathor detta inom sig. Och hon andades ut det på huden på sina offer, hennes drog var endast verkbart på männen.

 

Vocume, ett slags Goa'uld "video" som genererar stora 3D projektioner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stavvapen, den är Jaffakrigarens huvudvapen. Och orsakar svåra skador på fienden/byggnader med dess energistråle, är omkring 1,90m långa och är minst lika effektiva i fysisk strid.

 

 

 

 

 

 

Energikanon, en betydligt kraftfullare version av stavarna. Och som används mot de mindre attackfarkosterna, och lastskeppen. Goa'uldernas stridsfarkoster har liknande kanoner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zak'Nik'Tel, eller som O'Neill döpte detta vapen Zats. Används som ett personligt vapen av Jaffakrigare, dess energistråle skapar tre effekter. 1. Första skottet används för att orsaka kraftig smärta på offret, 2. Den som träffas en andra gång dödas, 3. En tredje träff utplånar målet.

 

 

 

 

 

 

Int'har, detta är ett träningsvapen. Och de kan se ut hur som helst, men man känner igen dem på den röda kristallen på undersidan. Om man träffas av ett skott från detta vapen, blir man medvetslös.

 

 

 

Goa'uld Rymdskepp

 

Cheops Krigsskepp, ett pyramidformat skepp som kan landa på en pyramid. Vissa likheter med Ha'tak skeppen fast större.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha'tak, det vanligast rymdskeppet för Goa'uld och är vanligtvis utrustade med sköldar. Detta skepp kan förinta hela städer när dom ligger omloppsbana runt en planet. Dessa skepp kan ha över 1 000 personer ombord, inklusive besättning och Jaffa trupper. Dess hangarer har plats för ett stort antal stridsfarkoster, (Death Glider).

 

 

 

 

 

 

 

Attackfarkost, Death Glider. En tvåmansfarkost, som har ett superstavvapen på vardera sidan. Möjligt att flyga med denna farkost både i en planets atmosfär och i rymden.

 

 

 

 

 

 

Tel'tak, transportfarkost som kan nå hyperfart, varav de senaste modellerna har utrustats med en apparat för att göra det osynligt.

 

 

 

 

 

 

GOA'ULD

Cronus - Ron Halder
Svuren fiende till Apophis, Cronus är en stark Goa'uld System Lord och Teal'cs pappas mördare.

Hathor - Suanne Braun
Ras brud, Hathor försöker att samla ihop en ny Jaffa armé och att skapa en ny Goa'uld ras.

Heru-Ur - Douglas H. ArthursÄven kallad Horus den Äldre, Heru-Ur är Ra och Hathors avkomma.

Imhotep - Rick Worthy
En mindre betydande Goa'uld som aldrig förvärvade någon egentlig makt själv, Imhotep har tillskrivits att ha byggt de Stora Pyramiderna.

Kali - Suleka Mathew
En av Systemlorderna, som det inte finns mycket information om.

Klorel - Alexis Cruz
Apophis son, Klorel är i besittning av O'Neills vän Skaaras kropp.

Marduk - Alexander KaluginDen våldsamme Marduk blev fängslad inuti en sarkofag för tusentals år av sina egna präster.

Morrigan - Bonnie Kilroe
En av Systemlorderna, som det för närvarande inte finns mycket information om.

Nurrti - Jacqueline SamudaOpålitlig och omoralisk, använde människor för sina expriment att skapa en övermänsklig värd, Nirrti är en avsatt Goa'uld Systemlord.

Olokun - Kwesi Ameyaw
En av System Lorderna, som för närvarande är okänd.
Yoruba guden av havet. Han lever i ett gigantiskt undervattenspalats med både människor och fiskar som sina tjänare. I en del traditioner är Olokun feminin.

Osiris - Anna-Louise PlowmanFörvisad till Jorden för tusen år sedan, Osiris befriades av en ung arkeolog som blev hans nya värd.

Ra - Jay Davidson
Ra, den numera avlidna solguden på Abydos, han var Jordens första kontakt med Goa'uld.

Seth - Robert Duncan
En Goa'uld-rebell som gömt sig på Jorden, ledande olika kulter genom århundraden.

Sokar - David Palffy
Var en av de mäktigaste Systemlorderna, och som tog till sig rollen som Satan.

Svarog -

En av Systemlorderna, som för närvarande är okänd.

Tanith - Peter Wingfield
En ung Goa'uld, Tanith mördade Teal'cs gamla kärlek och infiltrerade Tok'ra som en spion.

Yu - Vince Crestejo
En mäktig Systemlord, Yu deltog i förhandlingarna mellan Goa'ulderna och Jorden.

Zipacna - Kevin Durand
En mindre betydande Goa'uld, som endast tjänar andra.