Dom första 5 böckerna, är fristående fortsättning från Filmen STARGATE. Och ligger helt utanför SG-1s tidslinje.

 

Stargate: Rebellion (Stargate, No 1)  (Bill McCay)

Jack O'Neil, Daniel Jackson och det nyligen befriade folket på Abydos, är tvungna att ha att göra med med biverkningarna efter Ras fall, när hans arvtagare Hathor dyker upp.

 

Stargate: Retaliation (Stargate, No 2)  (Bill McCay)
Hathor planerar att erövra planeten Abydos, där kaos härskar i frånvaron av den utomjordiske slavherren Ra. Och hennes planer utsträcker sig bortom ökenvärlden.

 

Stargate: Retribution (Stargate, No 3)  (Bill McCay)
I kölvattnet efter ett tragiskt krig på Abydos, för Daniel Jackson och Överste Jack O'Neill med sig flyktingar tillbaka till Jorden. Men med Hathors kraftfulla skepp, som nu är på väg mot Jorden, finns det ingen tid att vila.

 

Stargate: Reconnaissance (Stargate, No 4)  (Bill McCay)
Jack O'Neill och Daniel Jackson söker reda på en ny planet för dom Abydanska flyktingarna att kolonisera, endast för att upptäcka att dom inte är ensamma på sin utvalda värld!

 

Stargate: Resistance (Stargate, No 5)  (Bill McCay)
Dom Abydanska kolonisterna har blivit strandsatta på planeten Ballas, där dom förföljs av en ny obarmhärtig fiende: kattlika rovdjur med en slughet och list och en okänd agenda.

 

 

 

Stargate  (Ashley McConnell)
Jordens framtid är i fara när den onde ormguden Apophis upphöjs efter Ras död, tvingar Överste Jack O'Neill till att leda ett nytt uppdrag genom Stjärnporten för att jaga denna nya fiende.

 

Stargate SG-1: The Price You Pay  (Ashley McConnell)
SG-1 blir strandsatta på en värld, vars invånare har gått in i en pakt med Goa'uld, värdkroppar i utbyte mot överlevnad. Teamet måste nu försöka rädda ett folk, som inte vill ha deras hjälp.

 

Stargate SG-1: The First Amendment  (Ashley McConnell)
Från första början hängde Stjärnportsprojektets succé total sekretess. Resten av världen förblir ovetande om Goa'uld och det krig som utkämpas ute i rymden, vilket är precis hur SGC vill ha det. Men der hemlighet kommer kanske inte var en hemlighet så mycket längre.

 

När en ung reporter smugglas in till Stjärnportskommandot där han blir vittne till det topphemliga projektet, vilket tvingar SG-1 till att demonstrera för honom precis hur farligt universum kan vara.

 

Stargate Sg-1: The Morpheus Factor  (Ashley McConnell)
På en utomjordisk planet som Stjärnportskommandot gett beteckningen P4V-837, möter SG-1 en miljö som är gästvänlig för människor. Dom träffar den infödda befolkningen Kayeechi, som verkar vara en vänskaplig ras. Men efter bara några timmar tillsammans med sina värdar, börjar teamet att drabbas av oroväckande hallucinationer
.

 

Stargate SG-1: Trial by Fire  (Sabine C. Bauer)
Sg-1 ger sig ut på ett uppdrag till Tyros, ett gammalt samhälle som står på gränsen till krig. Ett fromt folk, Tyreanerna är hängivna troende till Kanaanitgudinnan Meleq. När deras spirituelle ledare mördas under ett fredsuppdrag, ber dom SG-1 att hjälpa dem mot sina svurna fiender Phrygianerna. Till en början är dom motvilliga till att lägga sig i denna konflikt, men teamet har inget val när Överste Jack O'Neill kidnappas. O'Neill upptäcker snart att hans enda hopp att komma undan, är att slå sig ihop med dom skoningslös Phrygianerna. Det vill säga, om han överlever deras barbariska initiationsrit.

När Dr Daniel Jackson, Major Samantha Carter och Teal'c skyndar sig för att rädda honom, dras dom in i ett krig med skiftande lojalitet, där sanningen har många nyanser och ingenting är som det ser ut. Och obekant för dem alla, gömmer sig en gammal fiende i skuggorna.

 

Stargate SG-1: Sacrifice Moon  (Julie Fortune)
Endast fyra dagar efter Major Kawalskys död, blir Överste Jack O'Neill tvungen att leda det nyligen tillsatta SG-1 i deras första uppdrag genom Stjärnporten. Deras destination är Chalcis, en fridfullt samhälle i hjärtat av Helos Planetkonfederation. Men Chalcis döljer en mörk hemlighet, en som kastar SG-1 till en värld bestående av blodigt kaos, förräderi och vansinne.

Där dom måste kämpa för att fly från sina levande mardrömmar, Dr Daniel Jackson och Kapten Samantha Carter börjar snart att inse att mer än deras liv står på spel. Dom slåss för sina själar. Medan O'Neill och Teal'c kämpar med att hålla ihop teamet, kokar ihop en Daniel desperat plan, som kommer att testa SG-1s vänskapsband.

 

Stargate SG-1: A Matter of Honor  (Sally Malcolm)
Fem år efter att Major Henry Boyd och hans team blev fast vid ett svart håls kant, upptäcker Överste Jack O'Neill en apparat som skulle kunna ta hem dem igen. (del 1 av 2)
.

 

Stargate SG-1: City of the Gods  (Sonny Whitelaw)
När ett kranium gjort i Kristall hittas under Solens Pyramid i Mexico, sätter detta igång en katastrofartad kedjereaktion som strandsätter SG-1 på den döende världen Xalotcan, vilket är ett brutalt samhälle som är genomsyrat av död och offer, där de blodtörstiga Aztecgudarna kräver tribut från en rädd och vidskeplig befolkning.

 

Stargate SG1: The Cost of Honor  (Sally Malcolm)
Att betala priset? I denna actionfyllda fortsättningen till A Matter of Honor, ger sig SG-1 ut på ett desperat uppdrag att rädda SG-10 från ett svart hål (A Matter of Time 2_15). Men priset för denna heroism kan bli högre än dom är villiga att betala?

Vid återkomsten till Stjärnportskommandot upptäcker Överste Jack O'Neill och hans team att mer ändrats i deras frånvaro om dom själva förväntats. Trots detta är O'Neill fast besluten att möta konsekvenserna av deras O-bemyndigade aktiviteter, endast för att upptäcka att priset är betydligt högre än någonting han kunnat föreställt sig.

Med Överste O'Neill och Major Samantha Carters öde okänt, och SPKs överlevnad i fara, iscensätter Dr. Daniel Jackson och Teal'c ett räddningsuppdrag för att befria sina vänner och återta SPK. Men vid deras återkomst till Kinahhis hemväorld, får dom reda på en skrämmande sanning om dess gamla fiende. Och avslöjar en skrämmande hemlighet. (del 2 av 2).

 

Stargate SG-1: Siren Song  (Holly Scott & Jaimie Duncan)
Prisjägaren Aris Boch, har ännu en gång riktat in sig på SG-1. Men den här gången är Boch inte intresserad i att inkassera skottpengar för dem. Han är i behov Dr. Daniel Jacksons unika talanger, och han kommer att göra vad som helst för att få tag på dem. Förda till Bochs ödelagda hemvärld Atropos, och där över lämnas Överste Jack O'Neill och hans team till den galne Goa'ulden Sebek.

Sebek är besatt av att öppna en mystisk valv, Sebek kräver att Jackson översätter dom mystiska tecknen som finns porten. När Jackson vägrar att samarbeta, övergår Goa'ulden till ett förkrossande steg för att säkerställa hans samarbete. Med valvet som använder en fördärvlig influens på alla som befinner sig i närheten, tvingar Sebek Jackson och O'Neill mot en skräck som hotar både deras mentala hälsa och liv.

Samtidigt kämpar Carter och Teal'c med att övertala det svältande folket på Atropos, att riskera allt dom har för att rädda resten av SG-1, och befria deras ödelagda värld från Goa'uld, för alltid.

 

Stargate SG-1: Survival of the Fittest  (Sabine C. Bauer)
Överste Simmons på NID kör en hemlig operation som har att göra med att skapa en armé Jaffakrigare, för att slåss mot Goa'uld.

Men när Major Carter, Teal'c och Dr Janet Frasier beger sig till ett träningsläger på en främmande planet, råkar deom avslöja hans operation, vilket tvingar Simmons folk att kidnappa dom och föra bort dem. Det är nu upp till Överste Jack O'Neill och Dr. Daniel Jackson att iscensätta en räddningsoperation.

 

Stargate SG-1: Alliances  (Karen Miller)
Efter det misslyckade uppdraget att få till ett handelsavtal med planeten Uronda i säsong 4s avsnitt "The Other Side", börjar spänningarna i SG-1 nå bristningsgränsen. Så när Överste Jack O 'Neill och Dr Daniel Jackson tas till fånga, under ett uppdrag att rekrytera spioner och möjliga Tok'ravärdar bland Goa'uld-slavar, hotar den konflikt som startade på Uronda deras enda hopp för flykt.

 

Stargate SG-1: Roswell  (Sonny Whitelaw & Jennifer Fallon)
När ett fel i Stjärnporten kastar Överste Cameron Mitchell, Dr Daniel Jackson och Överste Samantha Carter tillbaka i tiden, har dom endast ett par minuter att leva. Men deras räddning, av en osannolik duo - General Jack O'Neill och Vala Mal Doran. Är endast början på deras problem.

 

Stargate SG-1: Relativity  (James Swallow)
Ofullbordad framtid... När SG-1 stöter på Flocken, som är ett rymdfarande vandringsfolk som flytt undan en Goa'ulds övervälde under generationer. Och det verkar som om handel med teknologier, kan gagna bägge sidor. Men någon är fast besluten att stoppa avtalet. Med SPK under attack, och Vicepresident Kinsey som åter är på dem, blir det upp till Överste Jack O'Neill och hans team att avslöja sabotören, och rädda den just flygfärdiga alliansen.

Men utan SG-1s vetskap är det mycket starkare krafter i arbete, en kalkylerad hämnd som sträcker sig över ett decennium, och för att stoppa en naturkatastrof av enorma proportioner, krävs ett desperat knep . När sabotörens identitet avslöjas, ställs O'Neill inför en skräckinjagande sanning och tvingas in i en osannolik allians för att strida för Jordens framtid.

 

Stargate Sg-1: The Barque of Heaven  (Suzanne Wood)
Genom underjorden för tusen år sedan under Systemherren Ras makts höjdpunkt, bestämde han att de Goa'uld som önska tjäna honom måste gå igenom ett stort test. Segrarna fick makt och prestige, medan för dom som led nederlag väntade förvisning och död. Under en rutinexpedition till en övergiven Goa'uldvärld, råkar SG-1 av misstag sätta i gång Ras forntida test -- och när den väl kommit igång, kan den inte stoppas.

Med tillit till Dr. Daniel Jacksons stora kunskaper, måste Överste Jack O'Neill leda sitt team från planet till planet, för att slutföra varja uppgift under den bestämde tiden. Ingen tid till vila, inget andrum. Att sluta är att bli fast för evigt i dom mest avlägsna delarna av galaxeb, och att misslyckas betyder döden. Seger är deras enda alternativ i detta fruktansvärda uthållighetsprov, ett eldprov som kommer att testa deras vilja, deras fyndighet, och framför allt deras vänskapsband.

 

Stargate SG-1: Do No Harm  (Karen Miller)
Stjärnportskommandot befinner sig i kris, alltför många team är skadade, och många döda. Anspänningen ligger högt, och med trycket på att leverera konkreta resultat har aldrig varit större. General Hammond tvingas till att kalla in ett team från Pentagon, för att täcka hålen. Men hjälpen har sitt pris. När teamets ledare Överste Dave Dixon anländer till SPK, har med sig en lojalitet som ligger farligt nära ett förflutet som Överste Jack O'Neill, helst hade velat glömma
.

 

Stargate SG-1: Hydra  (Holly Scott & Jaimie Duncan)
När SG-1 blir anklagade för krigsförbrytelser på en främmande värld, upptäcker de en kopia Daniel Jackson och en NID-konspiration som spänner över hela galaxen.

 

Topp

 

Stargate SG-1: Valhalla  (Tim Waggoner)
Drömmarnas Fält.

På de legendariska Valhallfälten, strider Vikingakrigare i en evig kamp i tjänst till sin gud Oden. Om natten festar de ocskålar för de fallna, men i gryningen återställs de döda till att kämpa fram till tidens slut.

När SG-1 finner sig fångade i denna ändlösa kamp, fångar hos Oden, måste de upptäcka den märkliga sanningen om Valhalla innan det är för sent - och sedan konfrontera jätten Surtr, en fruktansvärd och odödliga fiende. Bestämd på revanschera sig själv mot sin gud.

För att besegra Surtr föreslår Carter att dom använder en naquadrium kraftcell, som Jonas Quinn har utvecklat på sin hemvärld, men när hon och O'Neill anländer till Langara inser att deras problem bara börjat ...

 

Stargate SG-1: The Power Behind the Throne  (Steven Savile)
Den Inre Fienden ...

När Tok'ra ber SG-1 att rädda en plågad varelse ur Apophis klor, hur ska de kunna vägra? Men Mujina är ingen vanlig varelse - den har varken ansikte eller form, den drar sin identitet från dem runt omkring. Allt för alla människor, det är en varelse med fruktansvärd potential - både för gott och ondska.

Deras jakt efter Mujina tar dem till en mardrömslik värld där mänsklig ondska är som värst, och har varelsen funnit sitt hem. Fångad av de etniskt rena Corvani, måste Överste O'Neills team konfrontera planetens galne ledare Raven King, samt en mer bekant och försåtligare fiende.

I detta gripande äventyr, tar den prisbelönte författaren Steven Savile SG-1 på en oförglömlig resa in i mörkrets hjärta ...

 

Stargate SG-1: Four Dragons  (Diana Botsford)
Krigsspel ...

Det var tänkt att vara ett lätt uppdrag, att enkelt få in Doktor Daniel Jackson tillbaka i gruppen efter sin tid hos De Gamla. Vad skulle kunna gå fel på en enkel undersökning av några gamla kinesiska ruiner? Som det visar sig, en hel del.

Efter att av misstag ha aktiverat en Goa'uld transportring, finner sig Daniel fången hos Lord Yu, den nyckfulla Goa'uld Systemherren. Samtidigt hämmas SG-1s ansträngningar att rädda sin vän, av en företrädare för den kinesiska regeringen med egna planer för sina egna att följa - och en djup hemlighet att dölja.

Men Överste Jack O'Neill är inte på humör för dröjsmål. Han kommer att gå hur långt som helst för att få tillbaka Daniel, - även om det innebär att ignorera protokoll och ta saken i egna händer ...

 

Stargate SG-1: Sunrise  (J.F. Crane)
Kort efter händelserna i säsong fyras avsnitt "Under ytan" befinner sig SG-1 på en dyster och livlös värld. Där upptäcker de sedan länge döda kroppar nerfrusna i snön, och en ledtråd till en enhet som lovar skydd mot Goa'uld för evigt.

När dom sen följer efter spåret, går de på jakt efter Gudarnas Sköld, men allt är inte som det verkar och snart befinner dom sig intrasslade med ett folk som står inför tillintetgörelse på en drunknande värld.

 

Stargate SG-1: Transitions  (Sabine C. Bauer)
Jack O'Neill som nyligen befordrats till general, har knappt blivit varm i kläderna på sin nya position vid Stjärnportkommandot. När en katastrof inträffar. Doktor Frasiers adoptivdotter Cassandra, har kidnappats av okända krafter. Under tiden får Daniel Jackson ett krav, att översätta ett mystiskt dokument, annars kommer Cassie att dödas.

Fast besluten att inte gå med på kidnapparnas krav, samlar Överste Samantha Carter ihop sitt gamla team för ett sista uppdrag - rädda Cassandra.

 

Stargate SG-1: Hydra  (Holly Scott & Jaimie Duncan)
SG-1 upptäcker en varelse av ofattbar ondska lurar under de gamla sanddynerna i Egypten, en varelse som den vansinniga Goa'ulden Neheb-Kau vill ha som ett fruktansvärt vapen.

Med Teal'c och Major Carter i händerna på fienden, anlitar Överste O'Neill och Daniel Jackson, Jaffa-Mästaren Bra'tac. De spårar varelsen över galaxen i ett desperat försök att döda det innan det förvandlar deras vänner - och galaxen - till damm.

Topp

 

 

Stargate Atlantis: Rising  (Sally Malcolm)
Ett nytt Stjärnportsteam ger sig ut på ett farligt uppdrag till en avlägsen galax, där dom upptäcker en mytomspunnen förlorad stad. Och en ny dödligt farlig fiende.

 

Stargate Atlantis: Reliquary  (Martha Wells)
När Atlantisexpeditionen utforskar oanvända delar av den gamla staden Atlantis, hittar Major John Sheppard och Dr. Rodney McKay en inspelningsapparat som innehåller en ny Stjärnportsadress. Adressen leder dem till en värld med mystiska ruinstad, som kan vara en del av ett av De Gamlas skattkammare, eller så är det endast ännu en fälla för någon som inte ser sig för.

 

Stargate Atlantis: The Chosen  (Sonny Whitelaw & Elizabeth Christensen)
Teamet från Atlantis stöter på ett samhälle där översteprästerna från en lokal kult, har förmågan att skydda samhället från Wraith angrepp genom att använda teknologi som lämnats där av Dom Gamla. Men deras genetiska förmåga att använda dessa vapen har försvunnit under dom senaste generationerna, vilket lämnat invånarna utsatta för angrepp.

Med Wraith som börjar bli alltmer djärva, blir teamet tvungna att balansera behovet att ge invånarna skydd mot Wraith och befria dem från deras översteprästers herravälde.

 

Stargate Atlantis: Halcyon  (James Swallow)
Teamet från Atlantis portar till en ny planet i sitt sökande efter en NollPunktsMmodul. Men det dom finner är ett militärsamhälle, där våld förhärligas och liv är biligt. När en i teamet försvinner, blir resten av dem tvungna att ta sig in i striden och befria sin kollega innan en värre fasa släpps lös på planeten.

 

Stargate Atlantis: Exogenesis  (Sonny Whitelaw & Beth Christensen)
När Dr. Carson Beckett undersöker resterna av två sedan länge döda Gamla, släpper han lös förödande konsekvencer av globala proportioner. Där Lanteas existens riskeras, Överste John Sheppard leder sitt team i ett desperat sökande en sedan länge försvunnen apparat som skulle kunna rädda Atlantis.

Medan Teyla Emmagan och Dr. Elizabeth Weir kämpar mot den ekologiska kollaps som förtär deras värld, färdas Sheppard, Dr. Rodney McKay och Dr. Zelenka till en planet som skapats av Dom Gamla. Där upptäcker dom ett mänskligt experiment, som kan innebära deras räddning... Men sanningen är aldrig så enkel som den verkar, och teamet förutfattade meningar leder dem till att ta ett livsfarligt misstag, ett misstag som skulle kunna slakta tusentals, inkluderat deras egen Dr. McKay.

 

Stargate Atlantis: Casualties of War  (Elizabeth Christensen)
Ansvarets börda... Det är mörka tider för Atlantis. Omedelbart efter den första konflikten med Asuranerna, vilket fått Överste Sheppard att känna av pressen som högste militäre ledare. När hans team hittar teknologi lämnat av Dom Gamla, som kan besegra det Asuranska hotet, han är fast besluten att ta hem det till Atlantis, till vilket pris som helst. Men Atlantis inblandning förstärker den lokal misstänksamheten och förorsakar krig mellan dom två folken.

Elizabeth Weir tror att hennes förhandlingsskicklighet kan stoppa ett blodbad, men när hennes diplomatiska uppdrag angrips, och två av Sheppards kollegor försvinner, blir både Weir och Sheppard tvungna av ifrågasätta sina beslut. Och deras egna befäl. När dom första skotten avlossats, måste Atlantisteamet finna en utväg att stoppa konflikten, eller leva med oskyldigas blod på sina händer.

 

Stargate Atlantis: Entanglement  (Martha Wells)
När Dr. Rodney McKay avslöjar ett av De Gamlas mysterier på en avlägsen måne, upptäcker han ett skräckinjagande hot mot Pegasusgalaxen.

Fast besluten att stänga av apparaten innan den upptäcks av Wraith, letar Överste John Sheppard och hans team genom de förrädiska ruinerna av en av De gamlas utposter. Men försök att förstör teknologin, visar sig vara mer komplicerat än dom trott.

Topp

 

Stargate Atlantis: Blood Ties  (Sonny Whitelaw & Elizabeth Christensen)
När en serie ohyggliga morder upptäckts över hela världen, leder spåret tillbaka till SGC och mycket längre bort... Återkallade till Stjärnportskommandot, får Dr. Elizabeth Weir, Överste John Shepard och Dr. Rodney McKay se en videoinspelning av ett Wraithangrepp, som inträffat på Jorden.

Medan McKay, Teyla och Ronon utreder den oroande möjligheten att människor kan bära på Wraith DNA, Överste Sheppard får arbeta tillsammans med SG-1s Dr. Daniel Jackson. Tillsammans följer dom mördarnas spår från Colorado Springs till dom krigshärjade gatorna i Iraq, och där avslöjar dom en fruktansvärd hemlighet ...

När en gammal kult förbereder sig att släppa lös sin dödliga plan mot mänskligheten, hänger Sheppards överlevnad på hans ifrågasättande av allt han trott om Wraith.

 

Stargate Atlantis: Mirror, Mirror  (Sabine C. Bauer)
När ett Gammalt under ger Atlantisexpeditionen Charybdis, vilket är en apparat som kan eliminera Wraith för gott, är det ett erbjudande dom inte kan avböja. Men experimentet misslyckas katastrofalt, och hotar att riva upp Pegasusgalaxens system och hela universumet.

Doktor Weirs team upptäcker att dom är fast och ensamma i mycket olika versioner av Atlantis, där var och en slåss för sina liv och mentala hälsa i en galax som faller sönder i sömmarna.

 

 

 

Stargate Atlantis: Zero Point  (James Swallow)
Ljudbok.

 

Stargate Atlantis: Nightfall  (James Swallow)
Aegis Klippa ...

Bedrägeri och lögner ökar på den fredliga planeten Heruun, som skyddats från Wraith i generationer av deras mystiska väktare - Aegis.

Men när planeten faller offer för en obotlig ödeläggande sjukdom, och två i Överste Sheppards team försvinner måste Aegis hemligheter avslöjas. Den chockerande sanningen hotar att slita isär Herunns samhälle, vilket får Wraith att gå till angrepp. Men även med ett Svärmskepp redo att anfalla, ligger det mycket mer på spel än ödet för en liten planet.

För Aegis döljer ett hot så katastrofal att Atlantisteamet, måste riskera allt för att eliminera det från Pegasusgalaxen ....

 

Stargate Atlantis: Angelus  (Peter J. Evans)
Med sitt kärndirektiv återställt, har Asuranerna börjat angripa Wraith på flera fronter. Under ledning av Överste Ellis skickas stridsskeppet Apollo för att observera slagfältet, men Ellis order att inte ingripa bryts snabbt när ett av De Gamlas rymdskepp droppar ut ur hyperrymden.

I det befinner sig Angelus, som flytt förstörelsen av den värld han har tillbringat årtusenden för att skydda mot Wraith. Charmigt och sympatisk, ansluter sig Angelus snabbt med varje medlem i Atlantis-teamet på ett unikt sätt, och mer än så, han ger dem ett vapen som kan sätta stopp för deras krig med både Wraith och Asuranerna.

Men allt är inte som det verkar, och även Angelus är omedveten om sin sanna natur - en natur som hotar överlevnaden för Atlantis självt ...

 

 

Stargate Atlantis: Dead End  (Chris Wraight)
När dom är fast på en planet som konsumeras av en istid sedan länge, upptäcker Överste Sheppard och hans team ett folk - och ett mysterium - som de Gamla sedan ignorerat.

Med Stjärnporten obrukbar och deras Pölhoppare är skadad, finns det inget sätt för Sheppards team att undkomma den dödande kylan. Döden verkar oundviklig tills de räddas av Glömda, ett folk som övergivits av dem som en gång skyddat dem - och som dömts att bevittna sin världs långsamma död.

Men något skrämmande hemsöker deras tunnelhem. När Teyla och Ronon försvinner på de dödliga isslätterna, riskerar Sheppard och McKay att förlora sin enda chans att komma hem, i ett desperat försök att hitta sina vänner och rädda de Glömda från utrotning ...

 

Stargate Atlantis: Hunt and Run  (Aaron Rosenberg)
När den jagade blir jägare ...

Ronon Dex är ett mysterium. Hans förflutna är som en stängd bok och han gillar det så. Men när teamet från Atlantis utlöser en fälla som lämnar dem strandsatta på en fientlig värld, är det endast Ronon förflutna som kan rädda dem - om det inte dödar dem först.

Medan den gripande berättelsen utvecklar sig, återvänder vi till Ronon tidigare dagar som Löpare och träffa den karismatiske ledare som förvandlat honom till en Wraithjägare. Men sorg och raseri kan ändra de bästa av män, och det blir snart uppenbart att de som Ronon en gång betraktades som vapenbröder nu är på jakt - och att Atlantisteamet är deras byte.

Om inte Ronon kan jaga jägarna kommer Överste Sheppards team att falla offer för V'rdais hämnd ...

 

Stargate Atlantis: Death Game  (Jo Graham)
Överste John Sheppard vaknar upp på en främmande värld, i spillrorna av en Pölhoppare - och kan inte minnas hur han hamnat där. När han sätter ihop bitarna, upptäcker han att hans grupp är utspridd över en tropisk skärgård, oförmögna att kommunicera med varandra eller återvända till Stjärnporten.

Inspärrade av den lokala befolkningen, tas Sheppard och Teyla som en hyllning till planetens Wraith länsherre, medan McKay, Ronon och Zelenka går ihop för att organisera ett djärvt räddningsuppdrag ...

 

Stargate Atlantis: Brimstone  (David Niall Wilson)
Teamet från Atlantis där upptäcker de en stad, när dom kommer till en främmande måne som är på väg att störta sig in i sin egen sol. Men staden som först sett ut att den övergivits, visar sig vara bebodd av ättlingar från De Gamla som har fallit i dekadens och sedeslöshet.

Ställda inför ett utsvävande samhälle som är ointresserade av sitt eget öde och inte kan fly, måste teamet kämpa sig fria innan de störtar ner i en flammande död ...

Topp

 

Stargate Atlantis: Homecoming  (Jo Graham & Melissa Scott)
Den första av sex i en bokserie som utspelar sig efter slutet av Stargate Atlantis "Sista säsong, "Hemkomsten" ser Atlantis återvända tillbaka till Pegasusgalaxen. Men situationen i Pegasus har förändrats. Wraith är på gränsen till att enas under den nya och starka Drottning Död. Hon iscensätter en våghalsig räd med ett mål: att fånga den enda mannen kan ge deras rymdskepp hypermotorer, och leda dem till Jorden - Dr Rodney McKay.

"Stargate Atlantis: Legacy" är en spännande ny bokserie från Fandemonium Books som kommer ut 2010. Precis som den fantastiskt framgångsrika "New Jedi Order serien" gjorde för Star Wars, tar "Legacy" SGA-fansen ut på okänd ny mark, att utforska vad som händer direkt efter slutet av säsong fem. Utan någon nollställning, faran för våra favoritkaraktärer har aldrig varit större eftersom de står inför helt nya utmaningar och faror, samt gamla återupplivade fiender.

Sheppard, McKay, Teyla, Ronon och resten av Atlantisexpeditionen måste möta Wraith, Genii, och deras farligaste fiender i ett galax-spännande äventyr för att avslöja det sanna arvet från De Gamla - i en kamp där det är möjligt att alla inte återvänder från ...

 

Stargate Atlantis: The Lost  (Jo Graham & Amy Griswold)
Efter de fruktansvärda händelserna i "Homecoming: Stargate Atlantis”, gör teamet allt för att hitta sina försvunna vänner - även om det innebär att vända sig till sina fiender för att få hjälp. Medan Teyla och Ronon söker information från Genii, öppnar Överste Sheppard åter spända förhandlingar med Wraithen Todd, och kämpar för att se till att han förblir Todds allierade och inte hans gisslan. "The Lost: Stargate Atlantis" är bok två av den spännande Legacy-serien ...

 

Stargate Atlantis: Allegiances  (Juni 2011)
Stargate Atlantis: Legacy Book 3 ...

 

Stargate Atlantis: Avengers  (Oktober 2011)
Stargate Atlantis: Legacy Book 4 ...

 

Stargate Atlantis: The Secret  (Våren 2012)
Stargate Atlantis: Legacy Book 5 ...

 

Stargate Atlantis: The Inheritors  (Sommaren 2012)
Stargate Atlantis: Legacy Book 6 ...

Topp

 
Stargate
Stargate SG-1
Stargate Atlantis

 

Stargate Universe Calendar 2011

 

Stargate Atlantis Officiell 2011 Calendar

 

"Stargate SG1" the Ultimate Guide

 

"Stargate SG-1": The Illustrated Companion Season 10

 

Stargate: Atlantis - The Official Companion: Season 4