...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
TV-serien Stargate SG-1 fortsätter där filmen "Stargate" från 1994 med skådespelarna Kurt Russell och James Spader. Serien börjar ett år efter det första uppdraget genom porten till den främmande utomjordiska världen Abydos.

Överste Jack O'Neill, spelad av Richard Dean Anderson (Kurt Russell i filmen) återinkallas från sin pension, för att leda ett team som ska ta sig tillbaka till Abydos. För att söka efter en grupp utomjordingar klädda i ormlika hjälmar, som kommit till Jorden genom stjärnporten och kidnappade en kvinnlig soldat.

På Abydos återförenas O'Neill med Dr Daniel Jackson, en Egyptolog spelad av Michael Shanks (James Spader i originalet). Han hade stannat kvar på den främmande planeten året innan, och har nu funnit bevis på att andra planeter har sina egna stjärnportar.

Originalfilmen lämnade många obesvarade frågor efter sig som TV serien skall svara på...

Till exempel, varför finns det 39 symboler på stjärnporten när det bara behövs 7 av dem att fungera? Varför är det inte bara 7 symboler? Uppenbarligen finns många fler "adresser" att slå in. på porten och andra världar att utforska.

Här börjar serien... 

Avdelningar

 

Innehåll

SGC Personal

 

 

 

 

 

Nedanstående länkar går till våra andra siter.

scifi-info.nu

Innehåll
Andromeda, Farscape
Battlestar Galactica, Mutant X
V, Dark Angel, 7 Days
Angel, Buffy, First Wave
Buck Rogers m.m.

Babylon 5 Sverige

Babylon 5
Crusade
Legend of The Rangers 


Tv6 Mån - Fre 12:40 (r )
Stargate SG-1 Säsong
6

Full Circle

SG-1 kallas åter in för att försvara folket på Abydos, från Goa'ulderna när dom får reda på att Anubis. Som söker efter Ras Öga, är på väg att angripa planeten.

SÄSONG 7.

Fallen

SG-1 hittar Daniel Jackson vid liv på en annan värld, utan något minne om vem han är.

Homecoming

Teamet återvänder till Jonas' hemvärld, när dom får reda på att Anubis är ute efter deras naquadria.

Fragile Balance

En tonårspojke dyker upp vid Stjärnportkommandot, och påstår att han är Jack O'Neill.

Orpheus

Teal'c och SG-1 blir tvungna att riskera allt, för att försöka frita hans son och Bra'tac från ett Jaffa-fängelse.