...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

aTLANTIS 


Stjärnporten i Atlantis är den enda vad man känner till som kan "kopplas" upp mot Jordens stjärnport, och den har en kraftsköld som skydd mot objudna gäster. Över hela staden har dom Gamla placerat ut åskledare, för att stöta bort blixtrarna under den stora orkan som drabbar planeten var 20-30e år.

Staden är uppdelad i sex sektioner som kartan nedan visar, för att slippa gå mellan dom olika sektionerna har "Dom Gamla" byggt ett system av transportrum på en del platser, man pekar på platsen vill komma till och en transportstråle för iväg dig dit.


Pölhopparna

När expeditionen anländer, och börjar undersöka staden hittar dom bland annat en farkost som kan flyga genom Stjärnporten, vilket visar sig vara ett måste ett flertal planeters stjärnportar placerats i omloppsbana runt planeten.

Några av dessa farkoster har en "osynlighetsapparat", vilket kommer till användning på Wraithockuperade planeter eller andra fientliga rasers världar
.
   

Avdelningar

 

Innehåll

 

 

 

 

 

Nedanstående länkar går till våra andra siter.

scifi-info.nu

Innehåll
Andromeda, Farscape
Battlestar Galactica, Mutant X
V, Dark Angel, 7 Days
Angel, Buffy, First Wave
Buck Rogers m.m.

Babylon 5 Sverige

Babylon 5
Crusade
Legend of The Rangers 

Veckans Avsnitt

Mån - Fre 11:45 (r. sent eft. 03:45) Tv6:
Stargate Atlantis, Säsong
1

Childhood's End
Sheppard och teamet besöker en värld där ingen är över 24 år gamla, på grund av en sed bestående av rituella självmord, då man tror att detta håller Wraith borta.
Poisoning the Well
Teamet färdas till en annan värld som används av Wraith, som sin utfodringsvärld. Vars invånare är på väg, att upptäcka ett sätt som kan göra dem immuna mot sin fiende.
Underground

Kraftansträngningarna för att öppna handelsrelationer med en ras kallad Genii, surnar när man upptäcker att deras nya "allierade" har hemliga motiv.
Home

McKays ansträngning med att utnyttja energin på en främmande planets atmosfär, tillåter en resa hem till Jorden. Men teamet kommer kanske inte kunna återvända till Atlantis.
The Storm

När en kraftig storm hotar staden, evakueras Atlantis. Endast för att tas över av teamets senaste fiender.

 

 


Stargate Atlantis Officiell 2011 Väggalmanacka