.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Gästskådespelare

Camille Wray - Ming-Na, Carlo Rota - Strom, Emily Young - Ona Grauer, Adam Brody - Peter Kelamis, Mrs Armstrong - Anna Galvin, Dr Williams - Ryan Kennedy, Telford - Lou Diamond Phillips, Gemeral Jack O'Neill - Richard Dean Anderson, Sig själv - Janelle Monáe, Hunter Riley - Haig Sutherland, Maryann Wallace - Glynis Davies, Major Green - Mar Andersons, Volker - Patrick Gilmore, Dr McCormack - Alana Husband, Celina - Sarah Mutch, Andy - Carlo Marks, Mindy - Raquel Riskin, Josh - Kerry James

 

Story: Brad Wright, Robert C Cooper & Martin Gero, Manus: Martin Gero, Regissör: Ernest Dickerson, Produktions. NR: 1x07

 

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................


Genom att använda långdistanskommunikationsstenarna, besöker Överste Everett Young och Internationella Tillsynsrådsmedlemmen Camille Wray Hemvärldskommandot på Jorden. General Jack O'Neill har en överraskning till dem, forskare på Jorden har fått fram ett sätt för dem att återvända till Jorden, eller så kan skeppet förintas. Young vill diskutera denna tests genomförande med dem ombord på Destiny, men O'Neill påminner översten att det är han som har befälet ombord. Att utför testet även om om det är riskfyllt, är en direkt order.

Lite senare promenerar Wray i en park i Washington DC, tillsammans med en av ITRs ledare Carl Strom. Han vill att Wray ska använda sitt inflytande ombord, för att uppmuntra dom andra ombord på Destiny att gå med på planen. ITR hoppas att kunna göra samma sak ombord på ett skepp i Vintergatan, för att kunna flyga tillbaka till Destiny utan en Icarus-typ planet som kraftkälla. Teamet varit tänkt för uppdraget, skulle då ersätta dess nuvarande passagerare.

Destinys passagerare diskuterar planen. Skeppets kraftreserver ska tömmas genom att skjuta med dess vapen kontinuerligt, för att tvinga Destiny till att laddas om i en stjärna som det gjorde tidigare ("Light"). Stjärnporten kommer att ringa upp Jorden, och dra in stjärnans energi direkt. Det låter farligt, och till och med ingenjör Adam Brody vill höra Dr. Nicholas Rush åsikt. Rush oroar sig att det gamla, och skadade skeppet troligen inte kommer att överleva en så stor krafttillströmning.

Nästa dag gör sig Young, Eli Wallace och Chloe Armstrong redo att använda stenarna. Chloe försäkrar Eli att processen inte känns alls. Sergeant Hunter Riley förklarar att kommunikationsstenarna endast kan slås av, vid endera sidan. Young byter kropp med Överste Telford, medan Eli och Chloe byter med forskarna Williams och McCormack.

När dom väl kommit ombord tar Telford omedelbart över kommandot på Destiny. Han låser åter in Marinsergeant Ronald Greer ("Air, del 1"), och beordrar Rush att hjälpa Williams och McCormack att genomföra ITRs plan. Rush protesterar, på grund av att dom är utelåsta från dom flesta systemen av en huvudkod som ingen ännu har lyckats ta sig igenom. Och en stor del av skeppets kraftkanaler är skadade, vilket gör det ännu farligare att kanalisera extra kraft från en stjärna.

Brody och Riley sätter på sig Destinys två rymddräkter för att reparera kraftkanaler. När en kylvätskeläcka inte går att kontrollera och exploderar, skadas Riley svårt. Men även om Williams till slut isolerat kraft till mer än 40 procent av vapensystemen, blir Rush mer emot det hela. Så Telford föreslår att Rush är rädda att om dom tar sig hem, kommer dom inte att låta honom stanna ombord på Destiny.

När eldgivningen börjar tömma Destinys energireserver, går Camille till Rush och övertygar honom att dom vore säkrare om han var involverad i detta experiment.

Samtidigt protesterar Young på Jorden av att han blivit tillfälligt utbytt. Men det visar sig att Telford agerar på order från General O'Neill, order som Överste Young klargjort att han skulle gått emot. Och på grund av att han Chloe och Eli kommer att dö om någonting händer på skeppet, ger Young tillåtelse till dom två civilisterna att besöka sina familjer.

Major Green eskorterar Eli hem. Rädd att tala om sanningen för sin mamma, kommer han hem som en arbetskollega vid namn Philip. När den oroliga kvinnan bakar Elis favoritkakor, försöker han försäkra henne att han är OK, och att han gör ett viktigt arbete. Han kontrollerar även att Flygvapnet ärar deras åtagande att hjälpa till med hennes hälsoproblem.

Chloes mamma har accepterat detta arrangemang, så bra att Chloe bestämmer sig för att gå ut tillsammans med sina vänner till en nattklubb, hon bjuder även med Eli. Hon är där föreställande sin kusin "Liz," men hon blir riktigt förbannad när hon ser att hennes bästa vän Celina, nu är tillsammans med sin ex-pojkvän Josh. Glömsk av situationen, dansar Eli glatt med en attraktiv kvinna.

Samtidigt besöker Everett Young sin hustru Emily, men till en början vägrar hon släppa in honom. Men istället för att gå därifrån, ber han henne om ursäkt. Efter att hon mjuknat släpper Emily in honom och dom bägge går sedan till sängs tillsammans. När dom älskar, förflyttas Young plötsligt tillbaka till Destiny och Telford upptäcker att han ligger med Youngs hustru. Destiny har hoppat ut ur hyperrymden, vilket temporärt har stört kommunikationen mellan stenarna. Under det korta ögonblicket ombord på Destiny, försöker Young säga till Scott att slå av stenarna. Men när han är tillbaka i Youngs kropp några sekunder senare, återtar Telford befälet ombord på skeppet.

Eli hjälper senare den inte alltför nyktra Chloe hem, hon vältrar sig i självömkan. Samtidigt tar Young och hans hustru en drink tillsammans hemma, det är inte bara det att hon var upprörd för att han tog tjänsten på Icarusbasen ("Air, del 1"), hon hade även svårt att veta om att han var fast tillsammans med Löjtnant Tamara Johansen på Destiny, som han uppenbarligen haft en kärleksaffär med tidigare. Snabba avbrott sker igen när Destiny åter hoppar ut i hyperrymden och sen hoppar ut, vilket lämnar Telford stirrande på Överste Youngs hustru.

När Destiny flyger in i en stjärna, börjar hennes kraftceller laddas upp på nytt. Passagerarna samlas i portrummet, där forskarna Williams, McCormack, Telford och Brody övervakar ett kontrollbord medan Rush och Volker en annan. En stor mängd rå kraft blir vidarekopplas till Stjärnporten, när den börjar uppringningen till Jorden. Efter att tre symboler låsts, börjar skeppet vibrera våldsamt. Elektriska blixtrar skjuter ut från Stjärnporten, när portens kondensatorer överbelastas.

Även när den fjärde symbolen låsts, kämpar Dr. Williams med att begränsa kraftflödet. Destinys sköldar börjar flimra och tappa kraft, så Telford ger order till Williams att avbryta försöket. Och när det blir uppenbart att dom inte kan stänga av porten, flyr Telford, Williams och McCormack ut från portrummet och tillbaka till Jorden, genom att koppla ifrån sina stenar från terminalen.

Brody kontaktar omedelbart Rush när Young, Eli och Chloe kommit tillbaka. Och genom att trycka på en knapp, avbryter Rush experimentet och stänger ner porten. Han skryter inför den samlade besättningen att han lagt in egna skyddsåtgärder, och arrangerat en liten show för Telford och hans folk, då han varit säker på att deras plan med säkerhet skulle ha dödat dem alla. Det är uppenbart för dom överlevande att dom inte kan återvända hem ännu, men dom kommer inte heller dö idag. Medan en del är förbannade över Rush svepskäl, är större delen av dem lättade.

Efter att ha gett sitt folk ett litet peptalk ber Överste Young, Eli att studera den samlade datan från försöket att ringa Jorden. Han vill vara säker på att Rush inte döljer någonting. Under en rapportering lite senare, gör Young även klart för ITR och General O'Neill att Destiny kommer att bibehålla kontakten med Jorden, kommer det inte att bli några nya försök att omstörta hans befäl.

På Jorden hör Emily Young någon som knackar på dörren, och när hon öppnar ser hon Telford stående utanför.


.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

 

 

 

 

 

Avdelningar

Gate-Shop

Stargate Atlantis

Stargate SG-1

Stargate Universe

Sanctuary

 

Innehåll

Säsong  1 2009 - 2010

 

Air
Air, del 2
Air, del 3
Darkness
Light
Water
Earth
Time
Life
Justice
Space
Divided
Faith
Human
Lost
Sabotage
Pain
Subversion
Incursion
Incursion del 2

 

 

 

..