.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Gästskådespelare

Generallöjtnant Jack O'Neill - Richard Dean Anderson, Löjtnant Vanessa James - Julia Anderson, Adam Brody - Peter Kelamis, Sergeant Hunter Riley - Haig Sutherland, Sergeant Spencer - Josh Blacker, Korpral Gorman - Andrew Dunbar, Dr. Dale Volker - Patrick Gilmore, Jeremy Franklin - Mark Burgess, Dr. Lisa Park - Jennifer Spence, Präst - Timothy Webber, Major Green - Mar Andersons, Dr. Mehta - Sandy Sidhu, Sergeant Curtis - Bradley Stryker, Mrs. Armstrong - Anna Galvin, Andrea Palmer - Christina Schild, Major Peterson - Michael Karl Richards

 

Story: Robert C. Cooper & Brad Wright, Regissör: Andy Mikita, Produktions. NR: 1x03

 

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................


Scott och hans sexmannateam kommer ut genom Stjärnporten på den närliggande ökenplanet, och Dr. Palmer börjar testa sanden för att se om den innehåller dom koncentrationer av kalk som dom behöver för att reparera Destinys gasrenare. Dr. Franklin använder en fjärrkontroll, och bekräftar att dom ringa Stjärnporten och återvända till skeppet.

När maskhålet öppnats kontaktar Scott, Överste Young som påminner honom att Destiny kommer att lämna området automatiskt om tolv timmar. Palmer avslutar sin analys och rapporterar att den är negativ, men dom måste hitta torrlagda sjöar där kalk borde samlats.

Ombord på Dom Gamlas skepp pratar Young med Chloe, som insisterar på att hon är okej trots hennes pappas död. Han berättar för henne att han ska använda kommunikationsstenarna för att kontakta Stjärnportkommandot, och hon ber om att tillåtelse att "resa" tillsammans med honom och själv vara den som berättar om sin fars död för sin mamma.

Överste Telford och Dr. Mehta befinner sig på Jorden bredvid en av kommunikationsstenarna. Young använder en sten på sin sida och byter medvetande med Telford, och Chloe byter med Mehta. Young beordrar en av soldaterna att före dem till General O'Neill, generalen erbjuder sina deltagande till Chloe innan hon åker iväg för att träffa sin mamma.

Överste Young talar sen om för O'Neill att dom överlevande inte förväntat sig att inte kunna ha någon kontakt hem, och att dom börjar få slut på det mesta. O'Neill påpekar att ingen hade förväntat sig det dom fann när dom började att använda Stjärnporten, men översten varnar honom att hans överlevande kommer att vilja använda stenarna för att ta farväl till sina familjer.

Undersökningsgruppen promenerar över öknen, och Rush insisterar på att dom fortsätter gå. Scott föreslår att dom delar upp sig i två grupper, och tar med sig Scott och Greer i sin grupp. Eli leder det andra teamet som består av Palmer, Franklin och Curtis. När Eli börjar oroa sig att han gör sin grupp alltför långsam, påminner Scott honom om att han anmält sig frivilligt, och att det är dags för honom att göra vad som är nödvändigt och leda det andra teamet.

Mrs. Armstrong blir överraskad av att få se Dr. Mehta utanför sin dörr, men Chloe berättar om kommunikationsstenarna, när dom kommit in börjar Mrs. Armstrong dricka och Chloe säger att hon borda sluta. Hennes mamma kan inte accepterar det som händer, och frågar om Chloe ska komma hem. Chloe erkänner till slut att Senator Armstrong avlidit, och dom två kvinnorna omfamnar varandra.

Johansen visar runt Telford och Mehta rymdskeppet Destiny, och för dem sen till Stjärnportrummet. Dom överlevande förklarar att dom hittat fyra andra planeter inom räckhåll, men att systemet blockerar dem. Även om han begränsas av skadorna som Young fick under flykten genom Stjärnporten, försöker Telford ta befälet och säger åt dem att fortsätta försöka att ta sig runt blockaden. Johansen varnar honom att han anstränger Youngs kropp alltför mycket, och försätter hans liv i fara.

På ökenplaneten börjar Rush halka efter, och Scott säger att dom måste fortsätta. Greer sparkar ner Rush och hånler åt honom, samtidigt som Scott blir distraherad av en sandvirvel som verkar röra sig på egen hand. Men han avfärdar det han sett, och ger order till Rush att fortsätta. Rush börjar sakta röra sig, men säger att dom måste vända tillbaka mot Stjärnporten inom en timme. När dom fortsätter sin promenad, följer sandvarelsen dem på avstånd.

När Telford fortsätter att överanstränga Youngs kropp, ger Johansen honom till sist en spruta med lugnande medel för att stoppa honom. När Mehta protesterar, påminner hon honom att som högsta medicinska befäl, har hon rätten att göra vad hon anser vara bäst.

Dom två teamen på planeten fortsätter sina tester efter kalk, och Franklin jobbar med fjärrkontrollen och upptäcker ett sätt att komma förbi datorblockaden att öppna porten till dom andra planeterna. Eli varnar honom att Rush inte anser att det är värt risken, men Palmer, Franklin och Curtis anser att Rush är fixerad vid tanken att stanna ombord på Destiny, ignorerar Eli och vänder tillbaka till Stjärnporten.

Till slut kollapsar Rush av hettan, och säger till Greer och Scott att fortsätta utan honom. Men Scott säger till Greer att föra tillbaka Rush till porten, medan han själv fortsätter. Greer protesterar men innan han kan fortsätta, anropar Eli dem och rapporterar att dom andra gjort myteri. Rush insisterar på att Destiny är deras enda hopp, och att det inte finns någon chans att teamet kan undersöka om någon planet är beboelig på dom tolv timmar dom har på sig. Scott säger åt Greet att föra tillbaka Rush, och stoppa dom andra från att gå igenom porten till dom andra planeterna.

Hemma på Jorden pratar SPK-representanten Major Green, med Mrs. Armstrong. Som säger till honom, om dom inte får hem Chloe och dom andra överlevande, så kommer hon att gå till pressen med allt hon vet angående Stjärnportprogrammet och hennes makes inblandning i det.

Scott fortsätter genom öknen och får syn på ännu en sandkolumn som rör sig längs marken, han närmar sig den och häller vatten i sanden. Varelsen rör sig över det, och Scott hallucinerar fram ett huvud i sanden.

När Greer är på väg tillbaka till Stjärnporten med Rush, hånar Rush honom och säger att ingen av dem är kvalificerad och att Greer hade suttit inne om han inte gått in i armén. Han berättar vidare att han växte upp arbetande på skeppsvarven, och har all rätt att leda. Då slår Greer ner honom och drar sin pistol, sen säger han till Rush att gå eller dö.

Palmer, Franklin och Curtis kommer fram till Stjärnporten och öppnar ett maskhål, sen skickar Franklin in en kino och bekräftar att planeten på den andra sidan stödjer mänskligt liv. Eli springer ikapp dem och försöker stoppa dem, men Curtis och Palmer ignorerar honom och går in. Franklin är på väg att följa efter dem, men Greer dyker upp uppe på en sanddyn och Rush beordrar soldaten att skjuta forskaren i benet. Greer försöker då att kontakta Scott, men han får inget svar.

När Scott följer efter sandkolumnen, får han syn på en präst vid sin sida. Prästen talar om för honom att han måste fortsätta, men han svarar att han inte behöver en hallucinations råd. Prästen säger då att gud har en plan för dem alla, inkluderat Scott.

Greer vänder tillbaka för att leta efter Scott, och Eli insisterar på att följa med. Men soldaten svarar att han endast skulle göra honom långsam, och överlämnar en pistol till tonåringen och visar honom hur han använder den.

Young och Chloe återvänder till Destiny och går till portrummet, samtidigt som maskhålet öppnas och Rush kommer ut med den skadade Franklin.

Scotts hallucinationer fortsätter och han får syn på ett kors i öknen, sen upptäcker han att han befinner sig inne i en katedral och att prästen sitter bredvid honom. Scott säger till prästen att han misslyckats under hela sitt liv, sen kollapsar han på grund av hettan.

Under tiden som Eli väntar på soldaterna, öppnar han ett maskhål till planeten dit Palmer och Curtis begett sig, men han får inget svar från dem.

Scotts hallucinationer av katedralen med prästen fortsätter, han säger till den att hans flickvän inte kommer att föda deras barn, och att han inte kan fortsätta sin prästutbildning. Prästen löses upp till sand när hallucinationen bleknar bort och Scott finner sig själv i öknen igen där han konfronterar sandkolumnen. Den svävar precis bredvid honom, och skapar en sandhög när den sakta försvinner. Plötsligt kommer det upp vatten från högen, och Scott inser att han hittat sjöbädden. Han tar ett prov och bekräftar att den kalk dom behöver, finns där. Han försöker kontakta Greer på radion, men det går inte att få kontakt så han packar sin ryggsäck med så mycket han kan.

Överste Young skickar iväg en grupp soldater för att söka efter Scott, samtidigt som Greer fortsätter sitt eget sökande efter Scott. Ombord på Destiny, börjar dom överlevande att dö av koloxidförgiftning.

Greer hittar Scott och ger honom vatten, sen säger han till honom att resa sig och gå så att dom kan bära väskan tillbaka till Stjärnporten innan dom tolv timmarna tar slut.

Eli ger order till soldaterna att gå tillbaka genom Stjärnporten, sen använder han kinon för att finna Greer och Scott. Med endast tre minuter kvar, säger Rush till Eli att stoppa in sin arm i maskhålet för att hålla det öppet så att Greer och Scott kan hinna dit. När säkerhetsprotokollet tillfälligt hindrar Stjärnporten från att stängas, kan inte Destiny flyga iväg. Scott och Greer kommer ut genom porten tillsammans med Eli, precis innan Destiny hoppar tillbaka in i hyperrymden.

Rush fixar snart luftrenarna, och syre flödar i skeppet igen.

Medan Destiny fortsätter sin tripp genom hyperrymden, flyger en liten skyttel iväg från skeppet
.


.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

 

 

 

 

 

Avdelningar

Gate-Shop

Stargate Atlantis

Stargate SG-1

Stargate Universe

Sanctuary

 

Innehåll

Säsong  1 2009 - 2010

 

Air
Air, del 2
Air, del 3
Darkness
Light
Water
Earth
Time
Life
Justice
Space
Divided
Faith
Human
Lost
Sabotage
Pain
Subversion
Incursion
Incursion del 2

 

 

 

..